KNVB doet onderzoek naar racistische uitingen bij MVV-Cambuur

7 september 2020

KNVB doet onderzoek naar racistische uitingen bij MVV-Cambuur

“De KNVB heeft maandag een onderzoek ingesteld naar de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd van zaterdag tussen MVV Maastricht en SC Cambuur. De bond bekijkt of een deel van de MVV-aanhang schuldig is aan racistisch gedrag.

Tijdens de wedstrijd was vooral Cambuur-aanvaller Issa Kallon het mikpunt. Bij het begin van de tweede helft riep de stadionspeaker om dat het duel zou worden gestaakt bij racistisch gedrag van de fans.

“Uiteraard verlenen we alle medewerking aan het onderzoek van de KNVB. Mocht bewezen worden dat er inderdaad sprake was van racisme, dan neemt MVV Maastricht daar stellig afstand van. Dat hoort niet thuis in ons stadion”, aldus MVV-directeur Erik Noor.

Na de wedstrijd zei Cambuur-trainer Henk de Jong tegen Omrop Frysl├ón al flink te balen van het gedrag van een groepje MVV-supporters, maar ook bewondering te hebben voor de manier waarop de scheidsrechter en zijn spelers ermee omgingen.

“De scheidsrechter was top. Hij kwam in de rust naar ons toe en legde uit wat hij in de tweede helft zou doen”, aldus De Jong. “Vooral Jarchinio Antonia, Calvin Mac-Intosh en Issa Kallon zeiden: ‘We willen gewoon doorspelen.’ Dat is een signaal van de groep.” – Via nu.nl

Goed dat de KNVB een onderzoek start naar de racistische spreekkoren bij MVV-Cambuur. Racisme is niet van deze tijd en hoort consequenties te hebben, want te vaak blijft racisme nog onbesproken en onbestraft. We hopen dat spelers, trainers en clubs in het vervolg bij racistische uitlatingen van fans bereid zijn om de wedstrijd te staken om zo een duidelijk signaal af te geven. Geef Racisme de Rode Kaart, want samen zetten wij discriminatie buitenspel!