Over ons

Over ons

Voetbal verbind. Het is een sport die iedereen verwelkomt ongeacht huidskleur, religie of achtergrond. Vele voetbalelftallen, professioneel en amateurlevel, bestaan uit spelers met verschillende nationaliteiten. Om hun doel te bereiken werken ze samen, ze zijn een team.

 

Onze overtuiging: we winnen veel met ons team – het team van iedereen.

 

Het is onze overtuiging dat we veel te winnen hebben als we samenwerken, als we één team zijn. Wij maken Nederland sterker met de kracht van voetbal en het rolmodel dat deze sport met zich brengt.

In onze campagnes en andere activiteiten staan de ervaringen van mensen centraal. Iedereen moet zich kunnen herkennen in onze boodschappen en adviezen.

De boodschap en methodiek van Geef Racisme de Rode Kaart Nederland wordt als sinds 2001 succesvol verspreid door verschillende organisaties in Europa. In landen zoals Engeland, Noorwegen, Finland en Italië zijn er organisaties die al jaren activiteiten en projecten uitvoeren in de strijd tegen racisme en discriminatie.

Geef Racisme de Rode Kaart Nederland is uitermate geschikt om de waarde van sport voor de samenleving aan te tonen. De activiteiten van de stichting bestaan onder andere uit: schoolprogramma’s voor primair- en voortgezet onderwijs, campagnes in lokale gemeenschappen en projecten die amateurverenigingen helpen bij het invoeren van een diversiteitsbeleid. Onze stichting gebruikt voetbal als platform met een enorm bereik om uit te dragen dat racisme niet thuishoort in Nederland.