Internationale dag van de sport voor ontwikkeling en vrede

6 april 2020

Internationale dag van de sport voor ontwikkeling en vrede

Sport heeft de kracht om de wereld te veranderen; het is een fundamenteel recht, een krachtig instrument om sociale banden te versterken en om vrede, solidariteit en respect te bevorderen.

De initiatiefnemers van stichting Geef Racisme de Rode Kaart willen de acceptatie van elkaars verschillen vergroten. De stichting gelooft dat de inzet van bekende voetballers en sporters die rolmodellen zijn voor jong en oud, het ideale middel kan zijn om diverse onderwerpen bespreekbaar te maken en mensen te laten nadenken over hun eigen gedrag.

Sinds de oprichting van de stichting in 2014, maken wij Nederlander sterker met de kracht van voetbal en rolmodellen die deze sport met zich mee brengt. Daarom geloven wij dat de Internationale dag van de sport voor ontwikkeling en vrede aansluit bij wat Geef Racisme de Rode Kaart de afgelopen zes jaar heeft opgebouwd.

We vragen iedereen om actief te zijn, gezond te blijven en solidariteit te tonen in deze periode van social distancing. Deze spirit zal ons helpen om door de moeilijke tijden heen te komen. Samen, als één team.