Oranje-internationals boycotten Veronica Inside: ‘Genoeg is genoeg’

19 juni 2020

Oranje-internationals boycotten Veronica Inside: ‘Genoeg is genoeg’

De spelers van mannen, vrouwen en jong Oranje hebben via social media een statement naar buiten gebracht waarin ze zeggen klaar te zijn met het televisieprogramma Veronica Inside. Hierin zeggen ze dat ze zich niet meer laten interviewen door het programma.

 

“Dit is ver over de grens. Niet voor de eerste keer, niet voor de tweede keer. Keer op keer op keer. Enough is enough. Wij, Oranje-internationals, laten ons niet meer interviewen door dit programma”, laat onder anderen Virgil van Dijk, aanvoerder van het mannen elftal, weten via Twitter.

Deze boycot gebeurt naar aanleiding van uitspraken van analist Johan Derksen over een anti-racismedemonstraties in Nederland. Afgelopen maandag zei Derksen in het programma dat het wel meevalt met racisme in Nederland. Vervolgens maakten Dekrsen een opmerking over een demonstrant die bij het Black Lives Matter-protest in Leeuwaarden als Zwarte Piet verkleed was.

“Weten we wel zeker dat het niet Akwasi is?”, vroeg hij zich af over de man die een bordje vasthield met daarop de tekst ‘Zwarte Piet Lives Matter’. Akwasi is een bekende rapper en anti-racisme-activist. Akwasi kwam in opspraak omdat hij zich bij een anti-racismedemonstratie in Amsterdam in felle bewoordingen uitliet over Zwarte Piet.

 

Derksen: ‘Zit er om mijn mening te verkondigen’

Adverteerders rondom het programma Veronica Inside gaven aan te stoppen met adverteren of een gesprek met de zender te willen naar aanleiding van de uitspraak van Derksen.

Eerder vandaag reageerde Derksen hier al op: “Ach, die reclameblokken zijn toch al veel te lang. Ik vond het trouwens nog niet eens zo’n heel slechte grap. Ik zit daar om mijn mening te verkondigen en dat zal ik blijven doen tot de laatste snik”, aldus Derksen.

Derksen vertelde in de uitzending ook dat “iedereen met innerlijk fatsoen tegen racisme is, ik ook”.